Diego Rosa

Nationaliteit: ITA | Geboortedatum: 27.03.1989 | Overlijdensdatum: | Lengte: 178 cm | Gewicht: 65 kg

Weg Prof GT MT R* K* Baan Veld
Jaar Team Nat Z P L A Z P L A Z R P L D F Z P D F Z R P L D Z P D Z P A Z P A
2022Eolo - Kometa Cycling TeamITA292911111100
2021Arkéa - SamsicITA101000111300
2020Arkéa - SamsicITA121210001100
2019Team Sky / INEOSITA373700100100
2018Team SkyITA1335133500110100
2017SkyITA565622222200
2016AstanaITA1240124011122131300
2015AstanaITA1149114922112200
2014ITA271610221200
2013ITA252511221200
2012ITA23316000000000
51562463113229971131211211800

Z: Zeges, P: Podiums, R: Ritzeges, L: Leiderstruien, A: Aantal dagen, D: Deelnames, F: Uitgereden
GT: Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana
MT: Liège - Bastogne - Liège, Ronde van Vlaanderen, Paris - Roubaix, Il Lombardia, Milano - Sanremo
R*: Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana, Tour de Suisse, Vuelta al Pais Vasco, Vuelta a Catalunya, Criterium du Dauphiné, Paris - Nice, Tirreno - Adriatico, Tour de Romandie
K*: Wereldkampioenschap, Olympische spelen, Liège - Bastogne - Liège, Ronde van Vlaanderen, Paris - Roubaix, Il Lombardia, Milano - Sanremo, Fleche Wallonne, Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Amstel Gold Race, G.P. E3 Harelbeke, Vattenfall Cyclassics - Hamburg, Clasica San Sebastian, Strade Bianche

Zeges
Jaar Datum Wedstrijd Rit UCI Type Leeftijd
201825.03Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA2.128-363
1. Diego Rosa (ITA); 2. Bauke Mollema (NED); 3. Richard Antonio Carapaz Montenegro (ECU)
201608.04Vuelta al Pais Vasco, SPA52.WT27-012
1. Diego Rosa (ITA); 2. Sergio Luis Henao Montoya (COL); 3. Alberto Contador Velasco (SPA)
201501.10Milano - Torino, ITA1.HC26-188
1. Diego Rosa (ITA); 2. Rafal Majka (POL); 3. Fabio Aru (ITA)
201206.05Giro del Friuli Venezia Giulia, ITA2.223-040
1. Diego Rosa (ITA); 2. Bob Jungels (LUX); 3. Edoardo Zardini (ITA)
201204.05Giro del Friuli Venezia Giulia, ITA32.223-038
1. Diego Rosa (ITA); 2. Edoardo Zardini (ITA); 3. Donato De Ieso (ITA)
Palmares
Jaar Datum Pos Wedstrijd Rit UCI Type
202229.0539Giro d'Italia, ITA21GTITT
202229.0577Giro d'Italia, ITAGTGC
202228.0582Giro d'Italia, ITA20GTMountain
202227.05129Giro d'Italia, ITA19GTHill
202226.0554Giro d'Italia, ITA18GTFlat
202225.05133Giro d'Italia, ITA17GTMountain
202224.0544Giro d'Italia, ITA16GTMountain
202222.0576Giro d'Italia, ITA15GTMountain
202221.0534Giro d'Italia, ITA14GTHill
202220.0566Giro d'Italia, ITA13GTFlat
202219.0583Giro d'Italia, ITA12GTHill
202218.0570Giro d'Italia, ITA11GTSprint
202217.0597Giro d'Italia, ITA10GTHill
202215.0556Giro d'Italia, ITA9GTMountain
202214.0587Giro d'Italia, ITA8GTHill
202213.05126Giro d'Italia, ITA7GTHill
202212.05113Giro d'Italia, ITA6GTSprint
202211.0564Giro d'Italia, ITA5GTSprint
202210.0549Giro d'Italia, ITA4GTMountain
202208.0574Giro d'Italia, ITA3GTSprint
202207.05156Giro d'Italia, ITA2GTITT
202206.0573Giro d'Italia, ITA1GTFlat
202215.045Giro di Sicilia, ITA42.1Mountain
202219.0346Milano - Sanremo, ITA1.WTFlat
202131.0786Clasica San Sebastian, SPA1.WTHill
202125.0451Liège - Bastogne - Liège, BEL1.WTHill
202121.04106Fleche Wallonne, BEL1.WTHill
202116.03139Tirreno - Adriatico, ITA2.WTGC
202020.09DNFTour de France, FRAGT
202001.0810Strade Bianche, ITA1.WT
202016.023Trofeo Laigueglia, ITA1.PS
201922.103Tour of Guangxi, CHN2.WT
201920.103Tour of Guangxi, CHN42.WT
201912.10DNFIl Lombardia, ITA1.WT
201921.092Memorial Marco Pantani, ITA1.1
201813.1086Il Lombardia, ITA1.WT
201825.032Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA52.1ITT
201825.031Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA2.1
201823.032Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA32.1
201707.1017Il Lombardia, ITA1.WT
201710.0953Vuelta a Espana, SPAGT
201728.0555Giro d'Italia, ITAGT
201723.0479Liège - Bastogne - Liège, BEL1.WT
201601.102Il Lombardia, ITA1.WT
201624.0737Tour de France, FRAGT
201612.068Criterium du Dauphiné, FRA2.WT
201624.0410Liège - Bastogne - Liège, BEL1.WT
201620.0420Fleche Wallonne, BEL1.WT
201608.041Vuelta al Pais Vasco, SPA52.WT
201504.105Il Lombardia, ITA1.WT
201501.101Milano - Torino, ITA1.HC
201513.0920Vuelta a Espana, SPAGT
201531.0523Giro d'Italia, ITAGT
201520.055Giro d'Italia, ITA11GT
201507.035Strade Bianche, ITA1.HC
201405.1038Il Lombardia, ITA1.WT
201417.072Sibiu Cycling Tour, ROU02.2ITT
201401.06DNFGiro d'Italia, ITAGT
201430.033Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA52.1ITT
201423.0366Milano - Sanremo, ITA1.WT
201306.1029Il Lombardia, ITA1.WT
201326.0524Giro d'Italia, ITAGT
201317.03122Milano - Sanremo, ITA1.WT
201206.051Giro del Friuli Venezia Giulia, ITA2.2
201204.051Giro del Friuli Venezia Giulia, ITA32.2
201211.033Trofeo Franco Balestra, ITA1.2
Puntenklassementen
Jaar Wedstrijd UCI
Bergklassementen
Jaar Wedstrijd UCI
2017Tour of Poland, POL2.WT
2016Vuelta al Pais Vasco, SPA2.WT
2012Giro d'Italia U23, ITA2.2