Alessandro Bertolini

Nationaliteit: ITA | Geboortedatum: 27.07.1971 | Overlijdensdatum: | Lengte: cm | Gewicht: kg

Weg Prof GT MT R* K* Baan Veld
Jaar Team Nat Z P L A Z P L A Z R P L D F Z P D F Z R P L D Z P D Z P A Z P A
2011ITA2200210200
2010ITA12412400000000
2008ITA221322131100011000
2007ITA51011051011000000000
2006ITA23623600000000
2005Domina VacanzeITA11111100000000
2004Alessio - BianchiITA232242322410001000
2003AlessioITA11111100000000
2002AlessioITA151500000000
2001ITA12312300000000
2000ITA2515251500000000
1999ITA111000000000
1998CofidisITA232300000000
1997MG - TechnogymITA261102611000111100
1996ITA2323122200000000
1995Carrera JeansITA0000000000
1994Carrera JeansITA0000000000
2242610120406991203213300

Z: Zeges, P: Podiums, R: Ritzeges, L: Leiderstruien, A: Aantal dagen, D: Deelnames, F: Uitgereden
GT: Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana
MT: Liège - Bastogne - Liège, Ronde van Vlaanderen, Paris - Roubaix, Il Lombardia, Milano - Sanremo
R*: Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana, Tour de Suisse, Vuelta al Pais Vasco, Vuelta a Catalunya, Criterium du Dauphiné, Paris - Nice, Tirreno - Adriatico, Tour de Romandie
K*: Wereldkampioenschap, Olympische spelen, Liège - Bastogne - Liège, Ronde van Vlaanderen, Paris - Roubaix, Il Lombardia, Milano - Sanremo, Fleche Wallonne, Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Amstel Gold Race, G.P. E3 Harelbeke, Vattenfall Cyclassics - Hamburg, Clasica San Sebastian, Strade Bianche

Zeges
Jaar Datum Wedstrijd Rit UCI Type Leeftijd
201022.04Giro del Trentino, ITA32.138-270
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Alessandro Petacchi (ITA); 3. Roberto Ferrari (ITA)
200803.08Giro dell'Appennino, ITA1.137-007
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Eddy Ratti (ITA); 3. Chris Froome (GBR)
200821.05Giro d'Italia, ITA11GT36-299
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Pablo Lastras Garcia (SPA); 3. Fortunato Baliani (ITA)
200708.09Coppa Placci (Imola), ITA1.HC36-043
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Andrei Kunitski (BLR); 3. Volodymyr Zagorodny (UKR)
200701.09Giro del Veneto, ITA1.HC36-036
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Florian Stalder (ZWI); 3. Daniele Nardello (ITA)
200722.08Coppa Agostoni, ITA1.136-026
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Christian Pfannberger (OOS); 3. Luca Mazzanti (ITA)
200705.08Giro dell'Appennino, ITA1.136-009
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Kanstantsin Sivtsov (BLR); 3. Ruslan Pidgornyy (UKR)
200727.03Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA12.135-244
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Pavel Brutt (RUS); 3. Luca Pierfelici (ITA)
200616.08Coppa Agostoni, ITA1.135-020
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Andrea Tonti (ITA); 3. Franco Pellizotti (ITA)
200607.04Circuit de la Sarthe - Pays de la Loire, FRA52.134-255
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Serhiy Honchar (UKR); 3. Christopher Sutton (AUS)
200506.10Coppa Sabatini (Peccioli), ITA1.134-071
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Rinaldo Nocentini (ITA); 3. Mirko Celestino (ITA)
200427.02Giro della Provincia di Lucca, ITA2.332-215
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Thomas Ziegler (DUI); 3. Matteo Tosatto (ITA)
200426.02Giro della Provincia di Lucca, ITA32.332-214
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Thomas Ziegler (DUI); 3. Matteo Tosatto (ITA)
200316.10Giro del Piemonte, ITA1.132-081
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Thomas Liese (DUI); 3. Angelo Lopeboselli (ITA)
200131.07Circuit Getxo - Memorial Ricardo Otxoa, SPA1.430-004
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Francisco Cabello Luque (SPA); 3. Koos Moerenhout (NED)
200007.06Österreich Rundfahrt, OOS42.328-316
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Marco Serpellini (ITA); 3. Matthias Kessler (DUI)
200011.05Course de la Paix82.428-289
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Jörn Reuss (DUI); 3. Stephan Schreck (DUI)
199913.06Schynberg Rundfahrt, ZWI1.527-322
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Mauro Zinetti (ITA); 3. Amilcare Tronca (ITA)
199713.09Brussels Classic, BEL1.126-048
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Andrei Tchmil (UKR); 3. Andrea Tafi (ITA)
199727.03Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA22.325-244
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Jan Svorada (CZE); 3. Viatcheslav Djavanian (RUS)
199622.05Euskal Bizikleta, SPA12.224-300
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Sauro Gallorini (ITA); 3. Mikel Zarrabeitia Uranga (SPA)
199607.03Trofeo dello Stretto, ITA32.524-224
1. Alessandro Bertolini (ITA); 2. Fabrizio Guidi (ITA); 3. Massimo Apollonio (ITA)
Palmares
Jaar Datum Pos Wedstrijd Rit UCI Type
201115.10DNFIl Lombardia, ITA1.WT
201119.0319Milano - Sanremo, ITA1.WT
201025.043Giro dell'Appennino, ITA1.1
201022.041Giro del Trentino, ITA32.1
200803.081Giro dell'Appennino, ITA1.1
200821.051Giro d'Italia, ITA11GT
200731.121UCI Europe Tour
200714.103G.P. Beghelli, ITA1.1
200723.093G.P. Commercio & Industria (Prato), ITA1.1
200708.091Coppa Placci (Imola), ITA1.HC
200701.091Giro del Veneto, ITA1.HC
200722.081Coppa Agostoni, ITA1.1
200721.082Tre Valli Varesine, ITA1.HC
200712.082Trofeo Matteotti (Pescara), ITA1.1
200705.081Giro dell'Appennino, ITA1.1
200726.073Brixia Tour, ITA12.1
200727.031Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA12.1
200616.081Coppa Agostoni, ITA1.1
200609.082Trofeo Citta di Castelfidardo, ITA1.1
200607.041Circuit de la Sarthe - Pays de la Loire, FRA52.1
200506.101Coppa Sabatini (Peccioli), ITA1.1
200427.052Giro d'Italia, ITA17GT
200427.021Giro della Provincia di Lucca, ITA2.3
200426.021Giro della Provincia di Lucca, ITA32.3
200316.101Giro del Piemonte, ITA1.1
200216.083Vuelta a Burgos, SPA52.1
200131.071Circuit Getxo - Memorial Ricardo Otxoa, SPA1.4
200112.062Österreich Rundfahrt, OOS22.3
200006.103Giro della Provincia di Lucca, ITA2.3
200030.072Circuit Getxo - Memorial Ricardo Otxoa, SPA1.4
200007.061Österreich Rundfahrt, OOS42.3
200011.051Course de la Paix82.4
200006.053Course de la Paix22.4
199913.061Schynberg Rundfahrt, ZWI1.5
199801.082Criterium d'Abruzzo, ITA1.4
199812.062Tour du Luxembourg, LUX22.2
199718.1010Il Lombardia, ITACDM
199725.092Coppa Sabatini (Peccioli), ITA1.3
199713.091Brussels Classic, BEL1.1
199708.042Vuelta al Pais Vasco, SPA22.1
199730.033Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA2.3
199729.033Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA42.3
199727.031Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA22.3
199623.052Euskal Bizikleta, SPA22.2
199622.051Euskal Bizikleta, SPA12.2
199607.031Trofeo dello Stretto, ITA32.5
Puntenklassementen
Jaar Wedstrijd UCI
Bergklassementen
Jaar Wedstrijd UCI
2002Vuelta a Burgos, SPA2.1