Michele Scarponi

Nationaliteit: ITA | Geboortedatum: 25.09.1979 | Overlijdensdatum: 22.04.2017 | Lengte: 174 cm | Gewicht: 63 kg

Weg Prof GT MT R* K* Baan Veld
Jaar Team Nat Z P L A Z P L A Z R P L D F Z P D F Z R P L D Z P D Z P A Z P A
2017AstanaITA1111111100000000
2016AstanaITA474722002000
2015AstanaITA14314311323400
2014AstanaITA303021103100
2013Lampre - MeridaITA15601560222113300
2012Lampre - ISDITA26026022114100
2011Lampre - ISDITA5133555133551121112134100
2010ITA41293941293911111121321100
2009ITA44227442272100013122000
2007ITA251162511600001000
2006Liberty Seguros - WürthITA0000000000
2005Liberty SegurosITA282810001000
2004ITA6116273862300110200
2003Domina Vacanze - ElitronITA136200110200
2002Acqua & SaponeITA1319131900000000
2562234282156234201311410111836652511500

Z: Zeges, P: Podiums, R: Ritzeges, L: Leiderstruien, A: Aantal dagen, D: Deelnames, F: Uitgereden
GT: Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana
MT: Liège - Bastogne - Liège, Ronde van Vlaanderen, Paris - Roubaix, Il Lombardia, Milano - Sanremo
R*: Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana, Tour de Suisse, Vuelta al Pais Vasco, Vuelta a Catalunya, Criterium du Dauphiné, Paris - Nice, Tirreno - Adriatico, Tour de Romandie
K*: Wereldkampioenschap, Olympische spelen, Liège - Bastogne - Liège, Ronde van Vlaanderen, Paris - Roubaix, Il Lombardia, Milano - Sanremo, Fleche Wallonne, Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Amstel Gold Race, G.P. E3 Harelbeke, Vattenfall Cyclassics - Hamburg, Clasica San Sebastian, Strade Bianche

Zeges
Jaar Datum Wedstrijd Rit UCI Type Leeftijd
201717.04Giro del Trentino, ITA12.HC37-205
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Geraint Thomas (GBR); 3. Thibaut Pinot (FRA)
201321.09G.P. Costa delle Etruschi, ITA1.133-362
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Diego Ulissi (ITA); 3. Filippo Pozzato (ITA)
201129.05Giro d'Italia, ITAGT31-247
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Vincenzo Nibali (ITA); 3. John Gadret (FRA)
201122.04Giro del Trentino, ITA2.HC31-210
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Tiago Machado (POR); 3. Luca Ascani (ITA)
201127.03Vuelta a Catalunya, SPA2.WT31-184
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Daniel Martin (IRL); 3. Chris Horner (USA)
201112.03Tirreno - Adriatico, ITA42.WT31-168
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Damiano Cunego (ITA); 3. Cadel Evans (AUS)
201126.02Giro di Sardegna, ITA52.131-154
1. Michele Scarponi (ITA); 2. José Rodolfo Serpa Perez (COL); 3. Damiano Cunego (ITA)
201028.05Giro d'Italia, ITA19GT30-246
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Ivan Basso (ITA); 3. Vincenzo Nibali (ITA)
201005.04Settimana Ciclistica Lombarda, ITA2.130-193
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Riccardo Riccò (ITA); 3. Przemyslaw Niemiec (POL)
201031.03Settimana Ciclistica Lombarda, ITA02.1ITT30-188
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Matteo Carrara (ITA); 3. Przemyslaw Niemiec (POL)
201013.03Tirreno - Adriatico, ITA42.HIS30-169
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Benoît Vaugrenard (FRA); 3. Leonardo Bertagnolli (ITA)
200928.05Giro d'Italia, ITA18GT29-246
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Felix Rafael Cardenas Ravalo (COL); 3. Danny Pate (USA)
200914.05Giro d'Italia, ITA6GT29-232
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Edvald Boasson Hagen (NOR); 3. Allan Davis (AUS)
200917.03Tirreno - Adriatico, ITA2.HIS29-173
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Stefano Garzelli (ITA); 3. Andreas Klöden (DUI)
200916.03Tirreno - Adriatico, ITA62.HIS29-172
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Stefano Garzelli (ITA); 3. Ivan Basso (ITA)
200731.03Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA2.127-188
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Riccardo Riccò (ITA); 3. Luca Pierfelici (ITA)
200728.03Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA32.127-185
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Riccardo Riccò (ITA); 3. Michael Rogers (AUS)
200416.05Course de la Paix2.224-234
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Slawomir Kohut (POL); 3. Roger Beuchat (ZWI)
200411.05Course de la Paix42.224-229
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Roger Beuchat (ZWI); 3. Radoslaw Romanik (POL)
200412.04Settimana Ciclistica Lombarda, ITA2.524-200
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Timothy Jones (ZIM); 3. Radoslaw Romanik (POL)
200410.04Settimana Ciclistica Lombarda, ITA22.524-198
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Giuseppe Di Grande (ITA); 3. Stefano Boggia (ITA)
200409.04Settimana Ciclistica Lombarda, ITA12.524-197
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Timothy Jones (ZIM); 3. Filippo Simeoni (ITA)
200427.03Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA52.324-184
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Filippo Simeoni (ITA); 3. Alberto Ongarato (ITA)
200312.04Giro d'Abruzzo, ITA32.523-200
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Oscar Mason (ITA); 3. Ruslan Ivanov (MDA)
200219.04Settimana Ciclistica Lombarda, ITA42.322-207
1. Michele Scarponi (ITA); 2. Julio Alberto Perez Cuapio (MEX); 3. Faat Zakirov (RUS)
Palmares
Jaar Datum Pos Wedstrijd Rit UCI Type
201717.041Giro del Trentino, ITA12.HC
201611.0911Vuelta a Espana, SPAGT
201629.0516Giro d'Italia, ITAGT
201504.10DNFIl Lombardia, ITA1.WT
201508.082Vuelta a Burgos, SPA2.HC
201526.0741Tour de France, FRAGT
201503.0511Tour de Romandie, ZWI2.WT
201526.0441Liège - Bastogne - Liège, BEL1.WT
201522.0418Fleche Wallonne, BEL1.WT
201511.046Vuelta al Pais Vasco, SPA2.WT
201522.0321Milano - Sanremo, ITA1.WT
201405.10DNFIl Lombardia, ITA1.WT
201427.0749Tour de France, FRAGT
201401.06DNFGiro d'Italia, ITAGT
201418.039Tirreno - Adriatico, ITA2.WT
201306.10DNFIl Lombardia, ITA1.WT
201329.0916WereldkampioenschapWC
201321.091G.P. Costa delle Etruschi, ITA1.1
201315.0915Vuelta a Espana, SPAGT
201308.092Vuelta a Espana, SPA15GT
201322.062N.K. Italië, ITANC
201326.054Giro d'Italia, ITAGT
201321.045Liège - Bastogne - Liège, BEL1.WT
201318.043Giro del Trentino, ITA42.HC
201324.033Vuelta a Catalunya, SPA2.WT
201222.0724Tour de France, FRAGT
201211.072Tour de France, FRA10GT
201227.054Giro d'Italia, ITAGT
201212.052Giro d'Italia, ITA7GT
201222.048Liège - Bastogne - Liège, BEL1.WT
201207.048Vuelta al Pais Vasco, SPA2.WT
201213.037Tirreno - Adriatico, ITA2.WT
201111.09DNFVuelta a Espana, SPAGT
201127.082Vuelta a Espana, SPA8GT
201129.051Giro d'Italia, ITAGT
201124.053Giro d'Italia, ITA16GTITT
201113.052Giro d'Italia, ITA7GT
201122.041Giro del Trentino, ITA2.HC
201121.043Giro del Trentino, ITA32.HC
201120.042Giro del Trentino, ITA22.HC
201127.031Vuelta a Catalunya, SPA2.WT
201123.032Vuelta a Catalunya, SPA32.WT
201119.036Milano - Sanremo, ITA1.WT
201115.033Tirreno - Adriatico, ITA2.WT
201114.033Tirreno - Adriatico, ITA62.WT
201112.031Tirreno - Adriatico, ITA42.WT
201126.021Giro di Sardegna, ITA52.1
201016.102Il Lombardia, ITA1.HIS
201009.103Giro dell'Emilia, ITA1.HC
201019.092G.P. Commercio & Industria (Prato), ITA1.1
201030.054Giro d'Italia, ITAGT
201028.051Giro d'Italia, ITA19GT
201023.053Giro d'Italia, ITA15GT
201022.053Giro d'Italia, ITA14GT
201005.041Settimana Ciclistica Lombarda, ITA2.1
201004.043Settimana Ciclistica Lombarda, ITA42.1
201003.042Settimana Ciclistica Lombarda, ITA32.1
201031.031Settimana Ciclistica Lombarda, ITA02.1ITT
201016.032Tirreno - Adriatico, ITA2.HIS
201013.031Tirreno - Adriatico, ITA42.HIS
200928.051Giro d'Italia, ITA18GT
200914.051Giro d'Italia, ITA6GT
200917.031Tirreno - Adriatico, ITA2.HIS
200916.031Tirreno - Adriatico, ITA62.HIS
200727.042Giro del Trentino, ITA2.1
200725.042Giro del Trentino, ITA22.1
200731.032Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA62.1
200731.031Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA2.1
200728.031Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA32.1
200720.039Tirreno - Adriatico, ITA2.PT
200509.083Vuelta a Burgos, SPA32.HCITT
200511.053Giro d'Italia, ITA4GT
200413.062Österreich Rundfahrt, OOS2.2
200408.062Österreich Rundfahrt, OOS22.2
200416.051Course de la Paix2.2
200414.053Course de la Paix72.2
200413.052Course de la Paix62.2
200411.051Course de la Paix42.2
200425.047Liège - Bastogne - Liège, BELCDM
200421.044Fleche Wallonne, BEL1.HC
200412.041Settimana Ciclistica Lombarda, ITA2.5
200410.041Settimana Ciclistica Lombarda, ITA22.5
200409.041Settimana Ciclistica Lombarda, ITA12.5
200428.033Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA2.3
200427.031Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA52.3
200327.044Liège - Bastogne - Liège, BELCDM
200320.047Amstel Gold Race, NEDCDM
200313.042Giro d'Abruzzo, ITA42.5
200313.043Giro d'Abruzzo, ITA2.5
200312.041Giro d'Abruzzo, ITA32.5
200228.042Giro del Trentino, ITA42.2
200221.042Settimana Ciclistica Lombarda, ITA2.3
200219.041Settimana Ciclistica Lombarda, ITA42.3
Puntenklassementen
Jaar Wedstrijd UCI
2011Giro d'Italia, ITAGT
2011Tirreno - Adriatico, ITA2.WT
Bergklassementen
Jaar Wedstrijd UCI