Adri van der Poel

Nationaliteit: NED | Geboortedatum: 17.06.1959 | Overlijdensdatum: | Lengte: cm | Gewicht: kg

Weg Prof GT MT R* K* Baan Veld
Jaar Team Nat Z P L A Z P L A Z R P L D F Z P D F Z R P L D Z P D Z P A Z P A
2000RabobankNED0000000000
1999RabobankNED00000000010
1998RabobankNED0000000000
1997RabobankNED12112100000000
1996RabobankNED2400000000110
1994NED61061000000000
1993Mercatone UnoNED2200110200
1992Tulip ComputersNED921921000000010
1991Tulip ComputersNED4164041640100010010
1990WeinmannNED37937900111124010
1989Domex - WeinmannNED2918291800001112010
1988P.D. MagneticsNED72710677271067110123312123010
1987P.D. MagneticsNED81332813321101111300
1986Kwantum HallenNED4123241232001344013600
1985Kwantum HallenNED101941101941101223124010
1984NED121121211211011112100
1983NED291529150013312600
1982NED25342534100012100
1981NED2611226112000021121200
46144123504614212346216027161671216413340180

Z: Zeges, P: Podiums, R: Ritzeges, L: Leiderstruien, A: Aantal dagen, D: Deelnames, F: Uitgereden
GT: Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana
MT: Liège - Bastogne - Liège, Ronde van Vlaanderen, Paris - Roubaix, Il Lombardia, Milano - Sanremo
R*: Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana, Tour de Suisse, Vuelta al Pais Vasco, Vuelta a Catalunya, Criterium du Dauphiné, Paris - Nice, Tirreno - Adriatico, Tour de Romandie
K*: Wereldkampioenschap, Olympische spelen, Liège - Bastogne - Liège, Ronde van Vlaanderen, Paris - Roubaix, Il Lombardia, Milano - Sanremo, Fleche Wallonne, Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Amstel Gold Race, G.P. E3 Harelbeke, Vattenfall Cyclassics - Hamburg, Clasica San Sebastian, Strade Bianche

Zeges
Jaar Datum Wedstrijd Rit UCI Type Leeftijd
199730.07Acht van Chaam, NED1.438-043
1. Adri van der Poel (NED); 2. Servais Knaven (NED); 3. Erik Dekker (NED)
1996Cyclocross: Wereldkampioenschap37-014
1. Adri van der Poel (NED); 2. Daniele Pontoni (ITA); 3. Luca Bramati (ITA)
199116.08Ronde van Nederland, NED52.232-060
1. Adri van der Poel (NED); 2. Kees Hopmans (NED); 3. Jacques Hanegraaf (NED)
199110.08Tour of Britain, GBR62.232-054
1. Adri van der Poel (NED); 2. Serge Baguet (BEL); 3. Josef Holzmann (DUI)
199131.07Circuit Getxo - Memorial Ricardo Otxoa, SPA1.432-044
1. Adri van der Poel (NED); 2. Johnny Weltz (DEN); 3. Juan Carlos Gonzalez Salvador (SPA)
199106.06Wachova Classic - Trenton, USA1.431-355
1. Adri van der Poel (NED); 2. Angelo Canzonieri (ITA); 3. Nathan Dahlberg (NZL)
199006.05G.P. Kanton Aargau (Gippingen), ZWI1.330-324
1. Adri van der Poel (NED); 2. Werner Wuller (DUI); 3. Carlo Bomans (BEL)
199021.04Amstel Gold Race, NEDCDM30-309
1. Adri van der Poel (NED); 2. Luc Roosen (BEL); 3. Jelle Nijdam (NED)
1990Omloop Wase Scheldeboorden, BEL31-014
1. Adri van der Poel (NED); 2. Danny Neskens (BEL); 3. Kurt Onclin (BEL)
198911.03Paris - Nice, FRA6Cat 329-267
1. Adri van der Poel (NED); 2. Andreas Kappes (DUI); 3. Christophe Lavainne (FRA)
198919.02Tour Mediterraneen, FRA7Cat 429-247
1. Adri van der Poel (NED); 2. Etienne De Wilde (BEL); 3. Koen Vekemans (BEL)
198823.10Herald Sun Tour of Victoria, AUS29-128
1. Adri van der Poel (NED); 2. Anthony Neil Stephens (AUS); 3. Stefano Tomasini (ITA)
198821.10Herald Sun Tour of Victoria, AUS1229-126
1. Adri van der Poel (NED); 2. Anthony Neil Stephens (AUS); 3. Stefano Tomasini (ITA)
198819.07Tour de France, FRA16Cat 129-032
1. Adri van der Poel (NED); 2. Etienne De Wilde (BEL); 3. Davis Phinney (USA)
198817.04Liège - Bastogne - Liège, BELCDM28-305
1. Adri van der Poel (NED); 2. Michel Dernies (BEL); 3. Robert Millar (GBR)
198814.02Etoile de Besseges, FRA28-242
1. Adri van der Poel (NED); 2. Régis Simon (FRA); 3. Sören Lilholt (DEN)
198810.02G.P. de l'U.C.B. (St. Remy de Provence), FRA28-238
1. Adri van der Poel (NED); 2. Régis Simon (FRA); 3. Eric Vanderaerden (BEL)
198807.02Ruta del Sol, SPA528-235
1. Adri van der Poel (NED); 2. Edwig Van Hooydonck (BEL); 3. Francisco Javier Quevedo Prades (SPA)
198715.10Giro del Piemonte, ITACat 128-120
1. Adri van der Poel (NED); 2. Eric Van Lancker (BEL); 3. Adriano Baffi (ITA)
198713.10Sluitingsprijs (Putte-Kapellen), BEL28-118
1. Adri van der Poel (NED); 2. Henri Mannaerts (BEL); 3. Gerrie Knetemann (NED)
198711.10Paris - Tours, FRAHC28-116
1. Adri van der Poel (NED); 2. Teun van Vliet (NED); 3. Maurizio Fondriest (ITA)
198713.09G.P. de Fourmies, FRACat 128-088
1. Adri van der Poel (NED); 2. Jozef Lieckens (BEL); 3. Eric Van Lancker (BEL)
198725.08Druivenkoers (Overijse), BEL28-069
1. Adri van der Poel (NED); 2. Gert Jakobs (NED); 3. Noël Segers (BEL)
198701.08G.P. Kanton Aargau (Gippingen), ZWICat 128-045
1. Adri van der Poel (NED); 2. Frans Maassen (NED); 3. Othmar Häfliger (ZWI)
198709.07Tour de France, FRA9GT28-022
1. Adri van der Poel (NED); 2. Roberto Amadio (ITA); 3. Ludo Peeters (BEL)
198728.06N.K. Nederland, NEDNC28-011
1. Adri van der Poel (NED); 2. Gerrit Solleveld (NED); 3. Theo de Rooy (NED)
198614.10Sluitingsprijs (Putte-Kapellen), BEL27-119
1. Adri van der Poel (NED); 2. René Martens (BEL); 3. Jacques Hanegraaf (NED)
198615.08Coors Classic, USA727-059
1. Adri van der Poel (NED); 2. Phil Anderson (AUS); 3. Jean-François Bernard (FRA)
198628.06Zuiderzee DernyTour, NED27-011
1. Adri van der Poel (NED); 2. Jean Habets (NED); 3. Eric Vanderaerden (BEL)
198606.04Ronde van Vlaanderen, BELHC26-294
1. Adri van der Poel (NED); 2. Sean Kelly (IRL); 3. Jean-Philippe Vandenbrande (BEL)
198518.09Brussels Classic, BELCat 126-093
1. Adri van der Poel (NED); 2. Jean-Philippe Vandenbrande (BEL); 3. Pier Mattia "Pierino" Gavazzi (ITA)
198515.09G.P. Isbergues, FRACat 126-090
1. Adri van der Poel (NED); 2. Gilbert Duclos-Lassalle (FRA); 3. Etienne De Wilde (BEL)
198525.08Scheldeprijs, NED26-069
1. Adri van der Poel (NED); 2. Rainier Valkenburg (NED); 3. Frits Pirard (NED)
198516.08Clasica San Sebastian, SPA26-060
1. Adri van der Poel (NED); 2. Inaki Gaston Crespi (SPA); 3. Juan Fernandez Martin (SPA)
198530.07Scheldeprijs, BELCat 126-043
1. Adri van der Poel (NED); 2. Jozef Lieckens (BEL); 3. X (-)
198509.06Tour du Luxembourg, LUX525-358
1. Adri van der Poel (NED); 2. Teun van Vliet (NED); 3. William Tackaert (BEL)
198506.06Tour du Luxembourg, LUX125-355
1. Adri van der Poel (NED); 2. Bruno Wojtinek (FRA); 3. Werner Wuller (DUI)
198521.05Binche - Tournai - Binche, BEL25-339
1. Adri van der Poel (NED); 2. William Tackaert (BEL); 3. Michel Dernies (BEL)
198531.03Brabantse Pijl, BELCat 125-288
1. Adri van der Poel (NED); 2. Jean-Marie Wampers (BEL); 3. Laurent Fignon (FRA)
198523.02G.P. Cannes, FRA25-251
1. Adri van der Poel (NED); 2. Frédéric Vichot (FRA); 3. Allan Peiper (AUS)
198412.03Tirreno - Adriatico, ITA424-269
1. Adri van der Poel (NED); 2. Giovanni Mantovani (1955) (ITA); 3. Leo van Vliet (NED)
1983G.P. Jef Scherens (Leuven), BEL24-014
1. Adri van der Poel (NED); 2. Ronny Van Holen (BEL); 3. Jan Bogaert (BEL)
1983Sluitingsprijs (Putte-Kapellen), BEL24-014
1. Adri van der Poel (NED); 2. Ludo De Keulenaer (BEL); 3. Leo van Vliet (NED)
198202.05Meisterschaft von Zürich, ZWI22-320
1. Adri van der Poel (NED); 2. Hubert Seiz (ZWI); 3. Tommy Prim (ZWE)
198215.03Paris - Nice, FRA422-271
1. Adri van der Poel (NED); 2. Klaus-Peter Thaler (DUI); 3. Roger De Vlaeminck (BEL)
198126.05Criterium du Dauphiné, FRA121-344
1. Adri van der Poel (NED); 2. Phil Anderson (AUS); 3. William Tackaert (BEL)
198114.03Paris - Nice, FRA421-270
1. Adri van der Poel (NED); 2. Serge Beucherie (FRA); 3. Jean-Louis Gauthier (FRA)
Palmares
Jaar Datum Pos Wedstrijd Rit UCI Type
19993Cyclocross: Wereldkampioenschap
199730.071Acht van Chaam, NED1.4
19972Omloop Wase Scheldeboorden, BEL
199602.062Uniqa Classic, OOS2.5
199631.053Uniqa Classic, OOS22.5
19961Cyclocross: Wereldkampioenschap
199417.093G.P. Raymond Impanis, BEL1.2
199424.083Druivenkoers (Overijse), BEL1.3
199419.082Tour du Limousin, FRA42.3
199418.083Tour du Limousin, FRA32.3
199408.053Tour Dupont, USA42.2
19942Sluitingsprijs (Putte-Kapellen), BEL
199328.046Amstel Gold Race, NEDCDM
199311.045Paris - Roubaix, FRACDM
199227.092Nissan Classic - Tour of Ireland, IRL52.2
199223.093Nissan Classic - Tour of Ireland, IRL12.2
199214.083Tour of Britain, GBR52.2
199214.082Tour of Britain, GBR2.2
199211.082Tour of Britain, GBR22.2
199224.063Giro di Puglia, ITA42.3
199223.062Giro di Puglia, ITA32.3
199230.053Ronde van Midden-Zeeland, NED1.3
199216.023Tour Mediterraneen, FRA82.3
19923Cyclocross: Wereldkampioenschap
199128.093Nissan Classic - Tour of Ireland, IRL42.2
199126.093Nissan Classic - Tour of Ireland, IRL22.2
199116.081Ronde van Nederland, NED52.2
199110.081Tour of Britain, GBR62.2
199109.082Tour of Britain, GBR52.2
199107.082Tour of Britain, GBR22.2
199131.071Circuit Getxo - Memorial Ricardo Otxoa, SPA1.4
199127.072Zaragoza - Sabinanigo, SPA1.4
199116.063Tour du Luxembourg, LUX62.3
199116.063Tour du Luxembourg, LUX2.3
199114.062Tour du Luxembourg, LUX32.3
199106.061Wachova Classic - Trenton, USA1.4
199103.052Vuelta a Espana, SPA5GT
199127.022G.P. Wielerrevue, NED1.3
199123.022Vuelta a la Communidad Valencia, SPA52.2
199110.023Ruta del Sol, SPA2.2
19912Cyclocross: Wereldkampioenschap
199004.082Mandel-Leie-Schelde (Meulebeke), BEL1.3
199006.051G.P. Kanton Aargau (Gippingen), ZWI1.3
199021.041Amstel Gold Race, NEDCDM
199008.048Paris - Roubaix, FRACDM
199024.033G.P. E3 Harelbeke, BEL1.2
199022.032Dwars door België, BEL1.3
199005.032Paris - Nice, FRA22.1
199003.037Omloop Het Nieuwsblad, BEL1.1
19902Cyclocross: Wereldkampioenschap
19901Omloop Wase Scheldeboorden, BEL
198929.043Drie Zustersteden (Antwerpen), BELCat 4
198922.0410Amstel Gold Race, NEDCDM
198926.032Brabantse Pijl, BELCat 4
198925.032G.P. E3 Harelbeke, BELCat 4
198912.033Paris - Nice, FRA7Cat 3
198911.031Paris - Nice, FRA6Cat 3
198906.033Paris - Nice, FRA1Cat 3
198920.022Tour Mediterraneen, FRA8Cat 4
198919.021Tour Mediterraneen, FRA7Cat 4
198915.022Tour Mediterraneen, FRA1Cat 4
19892Cyclocross: Wereldkampioenschap
198823.101Herald Sun Tour of Victoria, AUS
198821.101Herald Sun Tour of Victoria, AUS12
198820.102Herald Sun Tour of Victoria, AUS9
198820.102Herald Sun Tour of Victoria, AUS10
198819.102Herald Sun Tour of Victoria, AUS8
198818.103Herald Sun Tour of Victoria, AUS6
198817.103Herald Sun Tour of Victoria, AUS4
198817.103Herald Sun Tour of Victoria, AUS5
198815.102Herald Sun Tour of Victoria, AUS2
198828.093Nissan Classic - Tour of Ireland, IRL1
198819.071Tour de France, FRA16Cat 1
198826.062N.K. Nederland, NEDNC
198812.063Tour du Luxembourg, LUX6
198808.063Tour du Luxembourg, LUX1
198817.041Liège - Bastogne - Liège, BELCDM
198803.043Ronde van Vlaanderen, BELCDM
198831.032Driedaagse van De Panne, BEL4
198829.033Driedaagse van De Panne, BEL1
198819.037Milano - Sanremo, ITACDM
198816.032Tirreno - Adriatico, ITA6Cat 2
198825.023Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA6
198821.023Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA2
198820.023Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA1
198814.021Etoile de Besseges, FRA
198814.023Etoile de Besseges, FRA3
198810.021G.P. de l'U.C.B. (St. Remy de Provence), FRA
198809.023G.P. de la Marseillaise - G.P. d'Ouverture, FRA
198807.021Ruta del Sol, SPA5
19882Cyclocross: Wereldkampioenschap
198715.101Giro del Piemonte, ITACat 1
198713.101Sluitingsprijs (Putte-Kapellen), BEL
198711.101Paris - Tours, FRAHC
198713.091G.P. de Fourmies, FRACat 1
198725.081Druivenkoers (Overijse), BEL
198722.083Ronde van Nederland, NED
198712.089Clasica San Sebastian, SPACat 1
198701.081G.P. Kanton Aargau (Gippingen), ZWICat 1
198709.071Tour de France, FRA9GT
198728.061N.K. Nederland, NEDNC
198705.063Tour du Luxembourg, LUX4
198704.063Tour du Luxembourg, LUX2
198730.052Wielsbeke, BEL
198725.049Amstel Gold Race, NEDHC
198705.048Ronde van Vlaanderen, BELHC
198704.022Vuelta a Lloret de Mar, SPA3
198614.101Sluitingsprijs (Putte-Kapellen), BEL
198624.083Coors Classic, USA17
198620.083Coors Classic, USA12
198615.081Coors Classic, USA7
198628.061Zuiderzee DernyTour, NED
198611.053Quatre Jours de Dunkerque, FRA5
198609.053Quatre Jours de Dunkerque, FRA3
198604.053Meisterschaft von Zürich, ZWIHC
198626.046Amstel Gold Race, NEDHC
198620.042Liège - Bastogne - Liège, BELHC
198613.043Paris - Roubaix, FRAHC
198609.0410Gent - Wevelgem, BELCat 1
198606.041Ronde van Vlaanderen, BELHC
198620.032Dwars door België, BELCat 1
198615.037Milano - Sanremo, ITAHC
198512.102Il Lombardia, ITAHC
198518.091Brussels Classic, BELCat 1
198515.091G.P. Isbergues, FRACat 1
198527.083Dwars door Meerssen, NED
198525.081Scheldeprijs, NED
198516.081Clasica San Sebastian, SPA
198530.071Scheldeprijs, BELCat 1
198509.061Tour du Luxembourg, LUX5
198507.063Tour du Luxembourg, LUX2
198506.061Tour du Luxembourg, LUX1
198505.062Tour du Luxembourg, LUX0ITT
198521.051Binche - Tournai - Binche, BEL
198512.052Tour de Romandie, ZWI6
198514.049Paris - Roubaix, FRAHC
198531.031Brabantse Pijl, BELCat 1
198528.033Driedaagse van De Panne, BEL
198526.033Driedaagse van De Panne, BEL1
198512.032Tirreno - Adriatico, ITA5ITT
198502.035Omloop Het Nieuwsblad, BELCat 1
198523.021G.P. Cannes, FRA
19852Cyclocross: Wereldkampioenschap
19852Nissan Classic - Tour of Ireland, IRL
198413.106Il Lombardia, ITA
198402.073Tour de France, FRA4
198414.034Tirreno - Adriatico, ITA
198412.031Tirreno - Adriatico, ITA4
198315.103Il Lombardia, ITA
198309.102Paris - Tours, FRA
198304.092Wereldkampioenschap
198317.047Liège - Bastogne - Liège, BEL
198310.046Paris - Roubaix, FRA
198306.044Gent - Wevelgem, BEL
198316.038Paris - Nice, FRA
198305.037Omloop Het Nieuwsblad, BEL
19833N.K. Nederland, NED
19833Peymeinade, FRA
19833G.P. Union (Dortmund), DUI
19832Kampioenschap van Vlaanderen (Koolskamp), BEL
19832Trofeo Baracchi, ITATTT - 2
19831G.P. Jef Scherens (Leuven), BEL
19831Sluitingsprijs (Putte-Kapellen), BEL
198225.072Tour de France, FRA22
198202.051Meisterschaft von Zürich, ZWI
198224.048Amstel Gold Race, NED
198218.032Paris - Nice, FRA7
198215.031Paris - Nice, FRA4
19822G.P. Union (Dortmund), DUI
19822G.P. Kanton Aargau (Gippingen), ZWI
198126.051Criterium du Dauphiné, FRA1
198117.042Fleche Wallonne, BEL
198108.046Gent - Wevelgem, BEL
198118.032Paris - Nice, FRA
198114.031Paris - Nice, FRA4
19812G.P. Samyn (Fayt-le-Franc), BEL
19813N.K. Nederland, NED