Dawit Yemane

Geboortedatum: 01.01.1998 | Overlijdensdatum:

Weg Prof GT MT R* K* Baan Veld
Jaar Team Nat Z P L A Z P L A Z R P L D F Z P D F Z R P L D Z P D Z P A Z P A
2023ERI1100000000
2022ERI23281600000000
2021ERI1100000100
2018ERI0000000000
2017ERI22000000000
252121800000100

Z: Zeges, P: Podiums, R: Ritzeges, L: Leiderstruien, A: Aantal dagen, D: Deelnames, F: Uitgereden
GT: Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana
MT: Liège - Bastogne - Liège, Ronde van Vlaanderen, Paris - Roubaix, Il Lombardia, Milano - Sanremo
R*: Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana, Tour de Suisse, Vuelta al Pais Vasco, Vuelta a Catalunya, Criterium du Dauphiné, Paris - Nice, Tirreno - Adriatico, Tour de Romandie
K*: Wereldkampioenschap, Olympische spelen, Liège - Bastogne - Liège, Ronde van Vlaanderen, Paris - Roubaix, Il Lombardia, Milano - Sanremo, Fleche Wallonne, Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Amstel Gold Race, G.P. E3 Harelbeke, Vattenfall Cyclassics - Hamburg, Clasica San Sebastian, Strade Bianche

Zeges
Jaar Datum Wedstrijd Rit UCI Type Leeftijd
202217.09Tour de Serbie, SRB2.2GC24-259
1. Dawit Yemane (ERI); 2. Adne van Engelen (NED); 3. Elia Carta (ITA)
202216.09Tour de Serbie, SRB32.2Hill24-258
1. Dawit Yemane (ERI); 2. Adne van Engelen (NED); 3. Matic Zumer (SLO)
Palmares
Jaar Datum Pos Wedstrijd Rit UCI Type
202328.018La Tropicale Amissa Bongo (Tabo), GAB62.1Flat
202203.107Tour of Iran, IRI52.1Flat
202203.103Tour of Iran, IRI2.1GC
202202.107Tour of Iran, IRI42.1Hill
202201.107Tour of Iran, IRI32.1Mountain
202229.094Tour of Iran, IRI12.1Flat
202217.091Tour de Serbie, SRB2.2GC
202216.091Tour de Serbie, SRB32.2Hill
202217.047International Presidency Turkey Tour, TUR2.PSGC
202213.046International Presidency Turkey Tour, TUR42.PSMountain
202126.09DNFWereldkampioenschapWCFlat
201825.112Africa Cup, ERI1.1
201704.123Tour of Quanzhou Bay, CHN2.2
201703.123Tour of Quanzhou Bay, CHN22.2
Leiderstruien
Jaar Datum Wedstrijd Rit UCI
202217.09Tour de Serbie, SRB42.2
202216.09Tour de Serbie, SRB32.2
Puntenklassementen
Jaar Wedstrijd UCI
Bergklassementen
Jaar Wedstrijd UCI