David Zabriskie

Geboortedatum: 12.01.1979 | Overlijdensdatum:

Weg Prof GT MT R* K* Baan Veld
Jaar Team Nat Z P L A Z P L A Z R P L D F Z P D F Z R P L D Z P D Z P A Z P A
2013Garmin - SharpUSA1100100100
2012Garmin - BarracudaUSA3469346911001000
2011Garmin - CervéloUSA345345100012000
2010Garmin - TransitionsUSA1527152700001100
2009Garmin - SlipstreamUSA3839383900000000
2008USA13313300001000
2007CSCUSA14514510002000
2006Team CSCUSA382938291000212000
2005Team CSCUSA24362436232000232000
2004US Postal - Berry FloorUSA2332221100011000
2002US Postal ServiceUSA101000000000
2000USA33000000000
1999USA11000000000
19481661194316563371106412200

Z: Zeges, P: Podiums, R: Ritzeges, L: Leiderstruien, A: Aantal dagen, D: Deelnames, F: Uitgereden
GT: Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana
MT: Liège - Bastogne - Liège, Ronde van Vlaanderen, Paris - Roubaix, Il Lombardia, Milano - Sanremo
R*: Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana, Tour de Suisse, Vuelta al Pais Vasco, Vuelta a Catalunya, Criterium du Dauphiné, Paris - Nice, Tirreno - Adriatico, Tour de Romandie
K*: Wereldkampioenschap, Olympische spelen, Liège - Bastogne - Liège, Ronde van Vlaanderen, Paris - Roubaix, Il Lombardia, Milano - Sanremo, Fleche Wallonne, Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Amstel Gold Race, G.P. E3 Harelbeke, Vattenfall Cyclassics - Hamburg, Clasica San Sebastian, Strade Bianche

Zeges
Jaar Datum Wedstrijd Rit UCI Type Leeftijd
201226.05N.K. Verenigde Staten I.T.T., USANCTITT33-135
1. David Zabriskie (USA); 2. Tejay Van Garderen (USA); 3. Brent Bookwalter (USA)
201217.05Tour of California, USA52.HCITT33-126
1. David Zabriskie (USA); 2. Jens Voigt (DUI); 3. Tejay Van Garderen (USA)
201224.02Tour de Langkawi, MAS12.HCITT33-043
1. David Zabriskie (USA); 2. Adam Phelan (AUS); 3. Darren Lapthorne (AUS)
201128.05N.K. Verenigde Staten I.T.T., USANCTITT32-136
1. David Zabriskie (USA); 2. Tom Zirbel (USA); 3. Matthew Busche (USA)
201120.05Tour of California, USA62.HCITT32-128
1. David Zabriskie (USA); 2. Levi Leipheimer (USA); 3. Tejay Van Garderen (USA)
201130.04Tour de Romandie, ZWI42.WTITT32-108
1. David Zabriskie (USA); 2. Richie Porte (AUS); 3. Lieuwe Westra (NED)
201018.05Tour of California, USA32.HC31-127
1. David Zabriskie (USA); 2. Michael Rogers (AUS); 3. Levi Leipheimer (USA)
200913.09Tour of Missouri, USA2.HC30-245
1. David Zabriskie (USA); 2. Gustav Erik Larsson (ZWE); 3. Marco Pinotti (ITA)
200911.09Tour of Missouri, USA52.HCITT30-243
1. David Zabriskie (USA); 2. Gustav Erik Larsson (ZWE); 3. Tom Zirbel (USA)
200929.08N.K. Verenigde Staten I.T.T., USANCTITT30-230
1. David Zabriskie (USA); 2. Tom Zirbel (USA); 3. Scott Zwizanski (USA)
200830.08N.K. Verenigde Staten I.T.T., USANCTITT29-231
1. David Zabriskie (USA); 2. Tom Zirbel (USA); 3. Christian Vande Velde (USA)
200701.09N.K. Verenigde Staten I.T.T., USANCTITT28-232
1. David Zabriskie (USA); 2. Danny Pate (USA); 3. Timothy Duggan (USA)
200601.09N.K. Verenigde Staten I.T.T., USANCTITT27-233
1. David Zabriskie (USA); 2. Christopher Baldwin (USA); 3. Jason McCartney (USA)
200607.06Criterium du Dauphiné, FRA32.PTITT27-147
1. David Zabriskie (USA); 2. Floyd Landis (USA); 3. Levi Leipheimer (USA)
200604.06Criterium du Dauphiné, FRA02.PTITT27-144
1. David Zabriskie (USA); 2. George Hincapie (USA); 3. Stuart O'Grady (AUS)
200502.07Tour de France, FRA1GTITT26-172
1. David Zabriskie (USA); 2. Lance Armstrong* (USA); 3. Alexandre Vinokourov (KAZ)
200515.05Giro d'Italia, ITA8GTITT26-124
1. David Zabriskie (USA); 2. Ivan Basso (ITA); 3. Paolo Savoldelli (ITA)
200414.09Vuelta a Espana, SPA11GT25-246
1. David Zabriskie (USA); 2. Alessandro Petacchi (ITA); 3. Stuart O'Grady (AUS)
200417.06N.K. Verenigde Staten I.T.T., USANCTITT25-157
1. David Zabriskie (USA); 2. John Lieswyn (USA); 3. Kenny Williams (USA)
Palmares
Jaar Datum Pos Wedstrijd Rit UCI Type
201306.10DNFIl Lombardia, ITA1.WT
201222.07100Tour de France, FRAGT
201226.051N.K. Verenigde Staten I.T.T., USANCTITT
201220.052Tour of California, USA2.HC
201217.051Tour of California, USA52.HCITT
201224.021Tour de Langkawi, MAS12.HCITT
201124.07DNFTour de France, FRAGT
201128.051N.K. Verenigde Staten I.T.T., USANCTITT
201120.051Tour of California, USA62.HCITT
201130.041Tour de Romandie, ZWI42.WTITT
201106.043Circuit de la Sarthe - Pays de la Loire, FRA32.1ITT
201003.10DNFWereldkampioenschapWC
201020.063Tour de Suisse, ZWI92.PTITT
201023.052Tour of California, USA2.HC
201022.053Tour of California, USA72.HCITT
201020.053Tour of California, USA52.HC
201018.051Tour of California, USA32.HC
200913.091Tour of Missouri, USA2.HC
200911.091Tour of Missouri, USA52.HCITT
200929.081N.K. Verenigde Staten I.T.T., USANCTITT
200927.033Vuelta Castilla y Leon, SPA2.1
200924.033Vuelta Castilla y Leon, SPA22.1ITT
200922.022Tour of California, USA2.HC
200920.022Tour of California, USA62.HCITT
200914.023Tour of California, USA02.HCITT
200825.093Wereldkampioenschap I.T.T.WCTITT
200830.081N.K. Verenigde Staten I.T.T., USANCTITT
200816.032Tirreno - Adriatico, ITA52.HISITT
200701.091N.K. Verenigde Staten I.T.T., USANCTITT
200717.065Criterium du Dauphiné, FRA2.PT
200713.063Criterium du Dauphiné, FRA32.PTITT
200702.063Giro d'Italia, ITA20GTITT
200719.042Tour of Georgia, USA42.HCITT
200621.092Wereldkampioenschap I.T.T.WCTITT
200601.091N.K. Verenigde Staten I.T.T., USANCTITT
200601.073Tour de France, FRA0GTITT
200607.061Criterium du Dauphiné, FRA32.PTITT
200604.061Criterium du Dauphiné, FRA02.PTITT
200620.043Tour of Georgia, USA32.HCITT
200626.022Tour of California, USA2.1
200622.022Tour of California, USA32.1ITT
200502.071Tour de France, FRA1GTITT
200527.053Giro d'Italia, ITA18GTITT
200515.051Giro d'Italia, ITA8GTITT
200521.042Tour of Georgia, USA32.1ITT
200414.091Vuelta a Espana, SPA11GT
200417.061N.K. Verenigde Staten I.T.T., USANCTITT
200423.032Redlands Classic, USA02.5ITT
20023Sea Otter Classic, USA
200012.032Redlands Classic, USA2.5
200009.033Redlands Classic, USA22.5ITT
200008.032Redlands Classic, USA12.5
199921.052Tour de Berlin, DUI12.6ITT
Leiderstruien
Jaar Datum Wedstrijd Rit UCI
201218.05Tour of California, USA62.HC
201217.05Tour of California, USA52.HC
201227.02Tour de Langkawi, MAS42.HC
201226.02Tour de Langkawi, MAS32.HC
201225.02Tour de Langkawi, MAS22.HC
201224.02Tour de Langkawi, MAS12.HC
201019.05Tour of California, USA42.HC
201018.05Tour of California, USA32.HC
200913.09Tour of Missouri, USA72.HC
200912.09Tour of Missouri, USA62.HC
200911.09Tour of Missouri, USA52.HC
200604.06Criterium du Dauphiné, FRA02.PT
200621.03Settimana Internazionale Coppi - Bartali, ITA22.1
200504.07Tour de France, FRA3GT
200503.07Tour de France, FRA2GT
200502.07Tour de France, FRA1GT
Puntenklassementen
Jaar Wedstrijd UCI
Bergklassementen
Jaar Wedstrijd UCI